Construieste Singur un Aparat de Aer Conditionat Eco

aparat aer conditionat eco

Grameen Intel si Grey Dhaka, doua companii din Bangladesh au inventat un aparat de aer conditionat, din materiale reciclabile, extrem de usor de realizat de catre oricine.

Veti avea nevoie de:

-Un placaj rezistent.

-Sticle de plastic de 2 litri, sau mai mari.

-O foarfeca sau un cuter.

Metoda de asamblare este foarte simpla:

Primul pas e sa aduni cat mai multe sticle goale de plastic, cu cat mai mari cu atat mai bine.

Apoi va trebui sa masori cu exactitate golul/fereastra in care vrei sa instalezi aparatul.

Dupa ce ai dimensiunile exacte, va trebui sa tai placajul astfel incat sa aiba aceleasi dimensiuni cu golul unde il vei instala.

In placaj urmeaza sa dam mai multe gauri. Acestea trebuie sa fie la fel de mari ca buza sticlei si distanta dintre ele trebuie sa fie egala cu grosimea sticlei de plastic, la partea cea mai groasa.

Vom indeparta apoi partea superioara a capacelor sticlei si vom pastra filetul, acesta fiind folosit pentru a fixa ulterior sticlele de placaj.

Urmeaza sa taiem sticlele de plastic in jumatate, aproape de partea cea mai groasa a sticlei. Dupa care vom fixa jumatea superioara a sticlei de placajul creat la pasul anterior, cu ajutorul dopurilor taiate precedent.

Diferenta de presiune care se creeaza la capatul sticlei va raci aerul inainte sa intre in casa. Daca nu sunteti convinsi incercati sa suflati in palma cu gura larg deschisa si apoi cu buzele apropiate. Veti observa ca atunci cand suflati cu buzele apropiate aerul este mai rece decat atunci cand suflati cu gura inchisa.

Spor la construit. Daca v-a fost util articolul nu uitati sa il dati mai departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *